Понеделник - Петък от 8:00 до 18:00 Събота: от 8:00 до 12:00

ЕКОЛОГИЧНИ МОТОРНИ ТРИОНИ - РЕЗАЧКИ

ЕКОЛОГИЧНИ МОТОРНИ ТРИОНИ - РЕЗАЧКИ

Лошият имидж на моторните триони се дължи на свързването им или с унищожаването на горите по света или с филми като „Тексаско клане“. Един от най големите и реномирани производители е решил да оправдае това с новият модел акумулаторен моторен трион на Stihl - MSA 160 C-BQ.

Отрочето на немския гигант за моторни триони Stihl е с Li-ion, който издържа до един час рязане на дърва. Липсва бензинов двигател и резервоар за гориво, което го прави сравнително лек в сравнение с малките конвекционални модели. За сравнение с нивата на шума пък и дума не може да става. Акумулаторният моторен трион  е незаменим помощник, както на строителната площадка и в работилницата, така и у дома, на двора, в градината или районите с наложени ограничения на шума като общински зелени площи или болници например. Оборудван е с шина 30 см., с новата специално разработена за леки и компактни моторни триони верига 1/4" PM3, с ниско ниво на вибрациите и слаб обратен удар. Акумулаторният моторен трион на Stihl е подходящ за рязане на клони и тънки дървета с диаметър до 20 см.

За съжаление цената на този акумулаторен моторен трион съвсем не е съобразена с възможностите на средностатистическия българин – 585 лв.  без включен акумулатор. Цената на акумулатора може да стресне дори средностатистически германец, а именно 352 лв 118 Wh, 390 лв 160 Wh и 401 лв 178 Wh. От Stihl дори са преценили, че продукта е прекалено евтин и са решили да продават и зарядното отделно за скромната цена от почти 148 лв...мощната според Stihl литиево-йонна акумулаторна батерия акумулира енергия от 160 Wh и заедно с електродвигателя (ЕС) осигурява продължителна работа на акумулаторния трион с висока производителност на рязане – до 35 минути, респ. 150 разреза в дъска от смърч с размери 10 х 10 см и пак зависи от индивидуалното управление на уреда.

Дали бихте си купили или не този уред за над 1100 лв., няма значение. Важното е, че Stihl прави първата крачка напред в производството и в бъдещото екологично използване на моторните триони.

Ако имате въпроси относно акумулаторните уреди на STIHL, моля обадете ни се или ако желаете да разгледате асортимента на акумулаторни триони STIHL, кликнете върху текста АКУМУЛАТОРНИ ТРИОНИ STIHL