Felco

 

Швейцарската фирма Felco е водещ световен производител на професионални градинарски ножици и инструменти за кастрене от 1945 г.

Felco нямаше да бъде това, което е днес без нейния екип. От изобретяването до сглобяването, машинна, топлинна обработка, логистика и маркетинг, всеки служител участва пряко в целия производствен процес.
С представители от 14 страни екипът на Felco притежава забележително ноу-хау и посвещава усилията си за производството на продукти известни по целия свят. Това културното многообразие е предимство при работа на различни пазари.
Все по-съзнателни за своите социални отговорности, Felco приобщава редица работници с увреждания в компанията.
Félix Flisch и Felco са неразривно свързани - като обучен техник и стругар той е преди всичко самоук мечтател, който през 1945 г., въпреки ограничените ресурси си задава много амбициозна цел - да създаде лозарски ножици, различни от всички други и да ги продава отвъд швейцарските граници.

В преследване на целта си Félix Flisch купил стара фабрика за производство на часовници. Веднага е създаден нов стандарт – до този момент лозарските ножици са били само един от многото селскостопански инструменти. От този момент те се превръщат в инструмент от първостепенно значение с високо качество и прецизност. С постоянно подобряване на комфорта и ефективността на своите продукти Félix Flisch иска те да са забелязани и признати дори и от най-взискателните професионалисти.
Малко по малко се отварят и експортните пазари. Постоянното предизвикателство за фирмата е да се намери баланс между отварянето на нови пазари и развитие на средствата за производство, като преди всичко продуктите са трябвали да останат в челните редици на иновациите и технологичния напредък.

 

Днес Felco присъства в над 120 страни и e призната като марка с високи постижения в сферата на продуктите за кастрене и рязане, като по този начин Felko е изпълненила целите на нейния основател Félix Flisch.
Към днешна дата Felco е семеен бизнес, който остава в ръцете на синовете на основателя си, които вземат активно участие в определянето на стратегиите и управлението на дружеството.
Felco group включва основния доставчик Pretat (за всички ковани алуминиеви части), Felco Motion (компания, специализирана в проектиране, разработка и монтаж на малки електрически инструменти) и няколко други компании, които гарантират разпространението на продуктите в световен мащаб.

Покажи:
Ред:
Лозарска ножица Felco / Stihl F12
Комфортен модел Професионална лозарска ножица в модификация байпас. Компактна режеща глава - достъп ..
105.50 лв
Лозарска ножица Felco / Stihl F2
Размери 21.5 cм, тегло - 240 г, за клони с Ø до 25 мм. Универсална ножица в модификация байпас. Щадя..
104.00 лв
Лозарска ножица Felco / Stihl F6
Дължина 19.5 cм, тегло 210 г, за рязане на клони с Ø до 20 мм. Ножица за фино рязане в модификация б..
98.00 лв
Лозарска ножица Felco / Stihl F7
Комфортен модел в модификация байпас - рязане с разминаване на остриетата. Компактна режеща глава, в..
123.50 лв
Ножица за клони професионална Felco 200А-40
Професионални ножици за клони с леки алуминиеви дръжки, дължина 40 см, тегло 665 г - с права и изтън..
141.60 лв
Ножица за клони професионална Felco 210A-60
Надеждни, леки и здрави ножици за клони с цилиндрични дръжки, изработени от алуминиева сплав. Режещо..
168.70 лв
Ножица за клони професионална Felco 231
Здрави ножици с лостов механизъм и извити остриета, позволяващи „да се улови” клонът, близо до основ..
261.50 лв
Лозарска ножица Felco / Stihl F31
Дължина - 21 cм, тегло 225 г, за клони с Ø до 25 мм. Ножица за твърди клони и храсти в модификация н..
81.50 лв
Ножица за клони професионална Felco 220
Надежден и здрав модел професионална ножица с леки и високо устойчиви тръбни алуминиеви дръжки, защи..
261.50 лв