Понеделник - Петък от 8:00 до 18:00 Събота: от 8:00 до 12:00

МОТОФРЕЗИ

Филтрирано търсене
Електрическа фреза IKRA IEM 750
IEM 750
Лека, маневрена с мощен двигател, лесна за употреба, с минимални вибрации. Двойно колело за лесна ..
0

223.00 лв

Електрическа фреза RAIDER RD-ET02
RD-ET02
Електрическата мотофреза Raider RD-ET02 е подходяща за обработка на малки площи, като оранжерии, ц..
0

299.00 лв

Електрическа фреза GARDENIA GD602 1500 W
GD602
Компактна градинска електрическа фреза с голяма мощност - 1500 W и голяма ширина на фрезоване - 45..
0

300.00 лв

Мотофреза PRISMA Forteco F90
Forteco F90
Мотофреза подходяща за фрезоване, дълбока обработка и поддръжка на площите в личното стопанство, з..
0

750.00 лв

Мотофреза PRISMA Forteco F90R
Forteco F90R
Мотофреза подходяща за фрезоване, дълбока обработка и поддръжка на площите в личното стопанство, з..
0

850.00 лв

Мотофреза GARDENIA ZS500 B4
ZS500 B4
Чупещо кормило, благодарение на което може да се регулира прецизно по хоризонталата и по ве..
0

880.00 лв

Мотофреза GARDENIA ZS500B-4 чупещо кормило
ZS500B-4
Мотофреза подходяща за фрезоване и дълбока обработка и поддръжка на площите в личното стопанство. ..
0

940.00 лв

Мотофреза GARDENIA GD 1050
GD1050
Чупещо кормило благодарение на което, кормилото може да се регулира прецизно по хоризонталата..
0

950.00 лв

Мотофреза RURIS DAC 6000K
DAC 6000K
Този модел мотофреза на румънската фирма RURIS DAC 6000K подпомага на домакинствата и фермерите еф..
0

990.00 лв

Мотофреза GARDENIA ZS500B-3А алуминиев редуктор
ZS500B-3А
Мотофреза подходяща за фрезоване и дълбока обработка и поддръжка на площите в личното стопанство. ..
0

1,000.00 лв

Мотофреза GARDENIA GD 17 M чугунен редуктор
GD 17 M
Мотофреза подходяща както за плитки обработки на почвата, като фрезоване, култивиране, така и за д..
0

1,050.00 лв

Мотофреза GARDENIA ZS500B-3M чугунен редуктор
ZS500-B3M
Мотофреза подходяща за фрезоване и дълбока обработка и поддръжка на площите в личното стопанство. ..
0

1,100.00 лв

Мотофреза GARDENIA GD 17 M MEGA чугунен редуктор
GD 17 M MEGA
Мотофреза подходяща както за плитки обработки на почвата, като фрезоване, култивиране, така и за д..
0

1,130.00 лв

Мотоблок GARDENIA R19 Profi
R19 Profi
Нов модел мотоблок подходящ както за плитки обработки на почвата, като фрезоване, култивиране, так..
0

1,300.00 лв

Мотофреза STIHL MH 445
MH 445
Промоционалната цена важи за пакета МН 445, включващ 1 чифт ръкавици FUNCTION SensoTouch с размер XL..
0

1,349.00 лв

Показани 1 от 15 | 62 (5 Страници)

Мотофрези / мотокултиватори

Мотофрезите, наричани още мотокултиватори са незаменим помощник при поддръжката и обработката на градини, дворове и селскостопански площи. Моторната ротационна мотика известна днес като мотофреза е изобретена от Артър Клифорд Хауърд, който през 1912 г. започва да експериментира с ротационна обработка на почвата във фермата на баща си в Гилгандра, Нов Южен Уелс - Австралия, като първоначално използва парен двигател за източник на енергия. През 1919 г. Хауърд се завръща в Австралия и възобновява дизайнерската си работа, патентовайки дизайн с 5 ротационни лопатки за култиватор и двигател с вътрешно горене през 1920 г. През март 1922 г. Хауърд основава компанията Austral Auto Cultivators Pty Ltd, която по-късно става известна като Howard Auto Cultivators. Днес има голямо разнообразие от мотофрези, задвижвани от бензинови, дизелови или електрически двигатели, като към тях има многоброен прикачен инвентар за извършване на най различни операции, като фрезоване, култивиране, оран и др.

Приложение на мотофрезите:

- Ефективно премахване на плевелите измежду културните растения.

- Подготовка на почвата преди сеитба или засаждане в състояние до рохкаво и фино раздробено семенно легло.

- Обръщат горния почвен слой, като по този начин вкарват органични хранителни вещества на дълбочината на корновата система на растенията.

- Аерират горния почвен слой, доставяйки кислород до кореновата система на растенията.

- Полезни за специфични агромероприятия, като прибиране на на култури (пример картофовадач), оформяне на бразди с помощта на прикачен инвентар – браздир, косене на трева с прикачна косачка и др.

Според източника на задвижване мотофрезите се делят на два основни вида:

- Мотофрези задвижвани с двигател с вътрешно горене. Това са най многобройната група мотофрези, задвижвани от бензинов или дизелов двигател и варират в широк диапазон като различни мощности и наличие на работен инвентар. Използват се за обработка на малки и средноголеми площи предимно за премахване на плевели или подготовка на почвата за сеитба или засаждане.

- Мотофрези задвижвани с електрически двигател. Това са по малко разпространени поради малката си мощност, ограничена мобилност и невъзможността за прикачване на допълнителен инвентар. Не могат да работят дълго време без прекъсване и се използват за малки площи – цветни лехи, малки оранжерии и др.

Има два вида двигатели, които се монтират на мотофрезите – с вертикален и хоризонтален колянов вал. Двигателите с вертикален вал обикновено са с мощност 3.5 к.с. до 6 к.с. и се монтират предимно на малки мотофрези, където се изисква компактност и ниско тегло. Двигателите с хоризонтален вал обикновено са с мощност от 6.5 к.с до 16 к.с (има и изключения) и се монтират на по мощни мотофрези и мотоблокове.

Според начина на предаване въртящия момент към работните органи, мотофрезите може да са с ремъчна предавка или със съединител. И двата начина на предаване имат плюсове и минуси, в зависимост от предназначението за което ще се използва мотофрезата.

Няколко съвета при избор на мотофреза / мотокултиватор:

1. Определете си бюджет. Масово цените на различните модели мотофрези варират от 400 лв. до 2000 лв., в зависимост наличния инвентар, мощността на двигателя, брой предавки, производител и др. Поради тази причина е важно да се запознаете с предлаганото на пазара предварително и в момента на покупка да имате ясно изградена представа какво точно ви е нужно, и каква сума сте готови да отделите за да го имате. На пазара има голямо разнообразие от различни модели и марки мотофрези, от известни марки до неизвестни китайски производители, които се предлагат на различни цени. Противно на предубежденията и китайска мотофреза може да върши работата за която е направена ако е правилно избрана за работата и натоварването, на което ще се подлага и ако се спазват експлоатационните уловия за употреба. За интензивно натоварване най-добре е да изберете мотофреза от доказан производител, разполагащ с резервни части и консумативи за нея.

2. От обобщеното до тук стана ясно, че мотофрезите според задвижването са два вида - с електрически двигател или с двигател с вътрешно горене, който може да е бензинов или дизелов. Електрическите мотофрези са с по ниска мощност, мобилно ограничени са защото изискват електричество и дълги захранващи кабели. Предимството им пред бензиновите и дизеловите мотофрези е, че са леки – обикновено до 10 кг и имат ниски нива на шум. Мотофрезите с двигатели с вътрешно горене са няколкократно по мощни, но по тежки – над 50 кг, мобилни са и към тях може да се прикачва допълнителен инвентар като браздир, помпа, пръскачка и други.

3. Преди да се хвърлите в покупка на мотофреза, се разходете и обиколете магазините за техника. Предварително определете каква площ ще се обработва с мотофрезата и какви култури, за да придобиете представа мотофреза с каква възможна ширина на обработка ви е нужна. При електрическите мотофрези най-често работната ширина е от порядъка на 22 см до 28 см, а при мотофрезите с двигател започват от 40 см до 140 см.

4. При обработка на по големи площи от 100 квадратни метра, както и по-тежки глинести почви най-добре е да инвестирате в мотофреза с бензинов или дизелов двигател. При малки и леки площи може да инвестирате в малка електрическа мотофреза. В определени случаи по голямата мотофреза е възможно да свърши работата на малката, но обратното няма как да стане.

5. Преди да купите помислете какво то ще ви трябва – мотофреза с или без прикачен инвентар - ремарке, култиватор, плуг, браздир, помпа и др. Малките мотофрези и електрическите мотофрези не са пригодени за прикачване на допълнителен инвентар. Проучете възможностите на предлаганите мотофрези за прикачване на допълнителен инвентар и дали се предлага в комплект или допълнително. В много случаи искаме да закупим една универсална мотофреза и с нея да извършваме различни почвени обработки, но нещата не стоят точно така. Мотофрезите са предназначениа за сравнително плитка обработка и ако искате да извършвате операции като оран, най-добре да си купите мотоблок или трактор. В тази връзка някои мотофрези могат да се оборудват с тежести, метални колела за сцепление и плуг, необходими за оран, но подобна обработка няма да е съпоставима по качество с такава, извършена с машина, която е предназначена за това.

6. Едно от важните неща - проучете дали машината има гаранционно и извънгаранционно обслужване, резервни части, консумативи като филтри, резервни ножчета за фрезовите тела, ремъци и др. Не купувайте най-евтината мотофреза, за която след това да няма резервни части и консумативи.

7. Разгледайте офертите в интернет, прочетете описания, характеристики. От там може да научите много, както и да направите много добра покупка. Обикновено цените в интернет са по-ниски, а някои търговци предлагат безплатна доставка. Ниските цени в интернет се обуславят от това, че търговецът може да препродава продукти без да поддържа складова наличност, не плаща наеми за помещения и не плаща на служители. Това спестява на търговеца много разходи и той може да предложи на пазара продукт на по-ниска цена от обичайния магазин.

Защо да купите от Rezachki.com

- Предлагаме избрани марки и модели резачки за дърва от сигурни производители, отговарящи на съвременните стандарти и норми за безопастност.

- Професионална консултация на клиента, преди закупуване на резачка за дърва.

- Наличие на резервни части и консумативи за всички предлагани от нас резачки за дърва.

- Гаранционен и извънгаранционен сервиз на закупените от нас резачки за дърва.

- Покупка на изплащане за стоки на стойност над 200 лв.

- Бърза доставка – изпращаме в деня на заявката, с изключение на неработни и празнични дни.