Понеделник - Петък от 8:00 до 18:00 Събота: от 8:00 до 12:00

ИЗБОР НА МОТОРНА КОСА – ХРАСТОРЕЗ

ИЗБОР НА МОТОРНА КОСА – ХРАСТОРЕЗ

Моторните коси или храсторези както ги наричат са удобни, когато трябва да се контролира нежеланата растителност във вашият двор или овощната градина. С помощта на моторната коса с лекота ще се справите с гъсти треви, дебели плевели, бодили, малки храсти, както и издънки в овощната градина.

Може да се използва както на равни, така и на неравни терени през цялата година. Знаейки предварително каква моторна коса да си купите ще ви спести време и ще ви помогне да изберете подходящият храсторез според нуждите си.

Няколко съвета, които ще ви помогнат при избор на моторна коса – храсторез:

  1. Изберете марка и модел моторна коса с възможно най-малко тегло, подходяща за работата, която ще извършвате с нея. Всеки храсторез изисква физическо усилилие и подбиране на по-лек такъв ще ми коства по-малко физическа умора при работа.
  2. Изберете по-мощна моторна коса - храсторез, когато преобладаващата растителност е храсти. Размерът и вида на площта, която ще обработвате, определя и мощността на машината, която трябва да закупите.
  3.  Изберете електрическа коса или храсторез ако имате малък двор с тревиста растителност от рода на райграса. Работата с електрическа коса – тример е много по-лесна поради по-малкото тегло и лесно обслужване. Принципа на работа тук е такъв, че да се поддържа по-ниска растителност с по-чести коситби. Остави ли се тревата да израсне прекалено висока, вашият тример вероятно няма да може да се справи с нея.
  4. Изберете режещ нож с 3, 4 и 8 метални зъби, когато ще косите гъсти треви и тънки храсти. Изберете нож с 20 до 80 зъба, когато ще косите дебели храсти и дървени издънки.
  5. Изберете кордова глава с корда, когато косите само тревни площи като райграс например.
  6. Изберете нож с над 20 зъба ако ще косите издънки в обощни градини. Имайте в предвид, че с дисковете за дърво ще можете да прерязвате вдървесинени части до 6 – 8 см в диаметър.
  7. Съобразявайте вида и размера на режещия нож с мощността на двигателя на моторната коса - храсторез. Например храсторези до 25 куб. см е препоръчително да се използват с ножове с 2 зъба или кордови глави, а да не се използват ножове с 20-80 зъба. На моторни коси над 25 куб. см. може да се използват ножове с 3 зъба и такива с 20-80 зъбам но с по малък диаметър от тези предназначени за мощните моторни коси над 40 куб. см.

За да разгледате нашите оферти, моля кликнете на текста МОТОРНИ КОСИ