Понеделник - Петък от 8:00 до 18:00 Събота: от 8:00 до 12:00

ИЗБОР НА КОСАЧКА ЗА ТРЕВА

ИЗБОР НА КОСАЧКА ЗА ТРЕВА

Изборът на правилната косачка за трева опростява поддържането на тревните площи. При избора на косачка за трева освен технически характеристики и цена се взема и в предвид какъв тип косачка е необходима за вашият двор.

1. Сравнете тегло, мощност, цена, функции за безопасност, лекота на стартиране, работа и маневреност и лекота на рязане на косачката за трева. Всички данни може да ги съберете от интернет и от продавача в магазина. Особенно ценна е информацията по форумите в интернет, където може да почерпите информация от доволни и недоволни купувачи.

2. Може да изберете ръчна - механична косачка за трева, когато имате съвсем малък двор за косене. Този тип косачки за трева са с механично задвижване на режещият нож, което получават от колелата когато бутате косачката.

3. Изберете бензинова или електрическата ротационна косачка (режещата част е двустранно режещ нож разположен под метален или пластмасов корпус) когато имате за косене голяма поляна с райграс или други подобни треви – обикновено се поддържат на около 5 см. височина.

4. Изберете мулч косачка за трева, ако не искате да събирате и изхвърляте тревата. Косачка с мулч кит нарязва тревата на много дребни парчета и по този начин отпада нуждата от събиране и изхвърляне, а окосената зелена маса остава на земята.

5. Изберете косачка за трева със самоход, ако имате хълмист двор или голяма морава.

6. Изберете самоходна косачка за трева със седалка за косача, ако имате наистина голяма площ за косене.

7. Когато се налага да се косят високи треви, например люцерна по добре е да използвате палцова косачка за трева.

Може да разгледате нашите предложения, като кликнете на текста КОСАЧКИ ЗА ТРЕВА