Понеделник - Петък от 8:00 до 18:00 Събота: от 8:00 до 12:00

ИЗБОР НА ЗАВАРЪЧЕН АПАРАТ

ИЗБОР НА ЗАВАРЪЧЕН АПАРАТ

Изборът на заваръчна техника изисква разглеждане на редица фактори. Изборът на заваръчен апарат изисква разбиране на процеса на заваряване и съществуващите възможности. Процесът на заваряване е присъединяването на метал, чрез използването на топлинна и електрическа енергия, затова има много променливи, които участват в създаването на приемливи заварки.

Видът на материала, дебелината му, неговото използване и други спецификации, всички това допринася за решението за избор на заваръчната техника, която ще се използва. Заваряването на дебели метали изисква повече амперажи, отколкото на тънка ламарина, а заваръчните апарати с по-висок ампераж са по-скъпи. Консумативите като дюзи , газ, електроди или тел, които се използват от различните видове заваръчни апарати за различни заварки, също са с различна цена.

1. Направете списък на видовете метали, който ще трябва да се заваряват. Те може да бъдат различни - метали от въглеродна стомана, неръждаема ламарина или алуминий. Вашият списък може да включва дори и други метали, като мед, бронз или титан.

2. Списъкът с видовете и дебелината на металите, които трябва да се заваряват ви е необходим защото според това определя изискванията за мощност на заваръчният апарат. Не забравяйте, че по-голямтаа мощност на заваръчният апарат има по-висока цена, така че не надценявайте нуждите си.

3. Направете предварително проучване на видовете заваръчни апарати, налични на пазара в момента. Консултирайте се с ваши познати, които използват или са използвали заваръчни апарати, а също и с продавачите в местните магазини за заваръчна техника.

4. Проучете изискванията на желания от вас заваръчен апарат към електрозахранването. Масовите заваръчни апарати се захранват от 220 волта, но се допитайте до специалист дали захранването ви е подходящо, особено ако заваръчният апарат ще се използва по-интензивно. Може да се наложи да се доработи сегашната ви инсталация или да се добави отделен захранващ кабел.

5. Изберете заваръчен апарат, който може да се използва за заваряване на различни материали, например инверторен електрожен с аргон или обикновен електрожен ако нямате такива изисквания.

6. Ако решите да купите инверторен електрожен имайте в предвид, че този заваръчен апарат е със сложна електроника и ремонтът му, който никак не е евтин се извършва в специализирани сервизи. Тук се доверете на марковата техника, задължително с гаранционно и следгаранционно обслужване, поради спецификата на ремонта му.

Може да  разгледата нашите предложения, като кликнете на текста ЗАВАРЪЧНИ АПАРАТИ