Понеделник - Петък от 8:00 до 18:00 Събота: от 8:00 до 12:00

МОТОРНИ КОСИ И БЕЗОПАСНОСТ

МОТОРНИ КОСИ И БЕЗОПАСНОСТ

Моторните коси - храсторези, се използват както от професионалисти, така и от обикновените хора за косене на треви и храсти около домове, във ферми, около търговски площи и др. Режещата част на моторните коси може да е кордова глава с корда, нож или циркулярен диск. Независимо с каква режеща гарнитура и за какви цели се използват моторните коси, е нужно да се спазват някои правила за работа и безопасност.

Какво ви е нужно при работа с моторна коса:
Предпазни маска или очила.
Дълги панталони.
Ръкавици.
Обувки със затворени пръсти.

1. Използвайте защитна маска или очила за защита на очите от летящи клечки или камъчета. Носете дълги панталони, обувки със затворени пръсти и ръкавици, докато работите с моторните коси.
2. Преценявайте физическото си състояние, преди и по време на работа с моторната коса. Почивайте по-често при работа с моторна коса, особено ако не сте работили с такава техника, тъй като теглото на машината и движението, използвани по време на работа натоварва тялото.
3. Спрайте периодично, докато работите, за да могат ръцете ви да починат и да се възстановят от вибрациите от работата с моторната коса. Избягвайте продължителното излагане на вибрации.
4. Работете внимателно с моторната коса около скали и метални предмети. Имайте в предвид, че въртящата се с голяма скорост режеща гарнитура може да хвърли малки камъчета и клечки на голямо разстояние и да нарани някого. Също така имайте в предвид, че част от ножа или диска може да се отчупи и да изхвърчи при  контакт с твърд предмет.
5. Бъдете внимателни при работа моторна коса, ако имате пейсмейкър. Използвайте моторната коса за кратки периоди от време, тъй като двигателят може да образува слабо електромагнитно поле, което може да попречи на правилното функциониране на пейсмейкъра.

Вижте нашите оферти, като кликнете на текста МОТОРНИ КОСИ