Понеделник - Петък от 8:00 до 18:00 Събота: от 8:00 до 12:00

МОТОРНИ КОСИ STIHL FS 240 – ПРЕДСТАВЯНЕ

МОТОРНИ КОСИ STIHL FS 240 – ПРЕДСТАВЯНЕ

Eргономична, здрава и издръжлива моторна коса с голяма мощност - 2.3 к.с. / 1.7 кВт. и малко тегло – 7 кг, която съчетава в себе си мощността на моторните храсторези и лекотата и удобството на работа на леките моторни коси. Подходяща е за използване както в градинарството, така и в селското стопанство, овощарството и лозарството, а също и за използване от пътно-строителните фирми за почистване на банкети и канали, жп прелези, канавки и водостоци.

Удобна е за използване и в личното стопанство за основни и довършителни работи, за косене около огради, около бордюри, стълби и др. места, които не са достъпни за косене с традиционните видове косачки за трева. Косите от този тип са особено полезни при работа на пресечени местности и големи наклони, както и в горски масиви. С моторните коси на Stihl FS 240, оборудвани с подходящ режещ нож или кордова глава може да се коси всякаква растителност от зелени тънки треви като райграс, до по дебели вдървесинени треви, гъсталаци и спластени треви. Могат да се косят и храсти, както и издънки в разсадници с диаметър до 5-6 см, тръстика и много друга растителност.

Този модел моторни коси са с двутактов, икономичен двигател разработка на Stihl с 2-MIX технология, осигуряваща голяма мощност и въртящ момент. Този тип двигател с четири-канален цилиндър и принцип на продухване е с висока производителност, по нисък разход на гориво от традиционните двутактови двигатели с тази мощност, но без 2-MIX технологията. За да отговаря на строгите норми и изисквания на EU двигателят е с ниско ниво вредни газове и с до 70 % по ниски в сравнение с традиционните двигатели със същата мощност, което прави моторните коси FS 240 екологични и щадящи околната среда. Голямата вместимост на горивният резервоар от 750 мл гарантира дълга работна без спиране на моторната коса за зареждане, а големият отвор за зареждане улеснява значително неговото зареждане. Освен това резервоарът е прозрачен и нивото на горивната смес се вижда по добре.

Двигателят е с дълготраен хартиен филтър, който осигурява удължени интервали за подмяна.

Моторните коси FS 240 разполагат и със зимен и летен режими на работа, като преминаването между режимите става изключително бързо, посредством плъзгач. Зимният режим е за предотвратяване обледяването на карбуратора и на въздушния филтър, посредством пренасочване на топлия въздух, загрят от цилиндъра към филтъра и карбуратора. Този тежък режим на работа е за страни, където се работи при много ниски температури.

Лостовата ръкохватка е ергономична и способства естественото движение на косата при работа, което е много полезно при продължително косене на големи площи. Тук регулирането е много улеснено, посредством крилчата гайка.

Антивибрационната система на STIHL представлява система от гумени тампони, които намаляват вибрациите от двигателя към ръкохватката и режещият нож към ръкохватката и оператора на машината, което обуславя намаленото ниво на вибрациите за комфортна работа с моторната коса.

Благодарение на мултифункционалната ръкохватка всички възли за управление и командване на машината се управляват с една ръка, а това прави воденето на косата комфортно и надеждно.

Наличие на компенсатор на карбуратора, което представлява система за регулиране в карбуратора, спомагаща при замърсяване на филтъра да се възпрепятства въздуха и получаването на много богата горивна смес, за да може двигателя да остане с постоянна мощност, за по продължителен период от време. При това положение почистването на въздушния филтър се налага при замърсяване на 80 % от неговата повърхност, даващо възможност за по дълъг период на работа без прекъсвания.

Ергономичната ръкохватка се регулира самостоятелно без помощта на специализиран инструмент, което става посредством крилчата гайка.

За безопасността при работа с косата в окомплектовката има и предпазни очила със странична и УВ защита, които не се запотяват.

Благодарение на комфортния самар с меки подплатени презрамки се улеснява може да се работи продължително с уреда, без да се уморява оператора.

Вижте нашите оферти, като кликмете на текста МОТОРНИ КОСИ