Понеделник - Петък от 8:00 до 18:00 Събота: от 8:00 до 12:00

ВИДОВЕ КОСАЧКИ ЗА ТРЕВА

ВИДОВЕ КОСАЧКИ ЗА ТРЕВА

Изборът на правилната косачка е важна задача от гледна точка на това, че неправилно избраната косачка за трева няма да може да свърши желаната от вас работа. Има три вида косачки според това как как се задвижват – моторни, електрически и ръчни /механични/.

Моторни косачки за трева: Ако имате голяма тревна площ за косене, това е най-добрият вариант, на който да се спрете. Моторните косачки разбира се не са екологични и са по-скъпи като цена и като поддръжка в последствие. Ако имате да косите над декар тревна площ, тогава ще е по-добре да се спрете на моторна косачка, тъй като тя понася по-голямо натоварване и не е ограничена от към нужда от електричество и дълги кабели.

Електрически косачки за трева: Електрическите косачки са един много добър вариант за тези с по-малко от 1 декар земя. И тук има два варианта – работещи на 220 волта и такива, работещи с акумулаторна батерия. За в момента работещите с акумулатор са доста по-скъпи и не са по джоба на средният потребител. Например моделът на Bosch - Rotak 37 LI, който е оборудван с литиево-йонна батерия към момента струва 860 лв. и се препоръчва за площи до 300 кв./м. При тези косачки, работещи на 220 волта не се налага зареждане, но пък изискват постоянно свързване с дълъг кабел към мрежата. Предимството на електрическите косачки за трева е, че са екологични, компакти, с ниско тегло, ниска цена и с по-лесна и евтина експлоатация в последствие. Недостатък е, че е зависима от електричество и дълги кабели.

Ръчни /механични/ косачки за трева: Ако имате много малка тревна площ, тази косачка ще ви спести пари в дългосрочен план. Предимството тук е най-вече в екологичността и простотата на конструкцията, както и ниското и тегло. Тези косачки не се задвижват от двигател, а от ръчната сила прилагана върху тях от човека. Плюсовете ги споменахме, а минусите са ниската производителност, изисква по-голяма физическа намеса, не може да събира окосената трева и не може да коси висока трева.

Може да  разгледата нашите предложения, като кликнете върху текста КОСАЧКИ ЗА ТРЕВА