Понеделник - Петък от 8:00 до 18:00 Събота: от 8:00 до 12:00

ЗАВАРЯВАНЕ НА МЕДНИ ДЕТАИЛИ

ЗАВАРЯВАНЕ НА МЕДНИ ДЕТАИЛИ

Заваръчните свойства на медта варират въз основа на неговата чистота, но има много начини за заваряване на метала. Като цяло, заваръчните апарати трябва да бъдат в състояние да произвеждат висока локализирана топлина, тъй като медта е с много висока топлопроводимост.

Дори и ръчните апарати за електродъгово заваряване могат да се използват за заваряване на мед, въпреки че качеството на заварката е по-ниско от тази, получена с други процеси.

Твърда заварка /спойка/

Спояване е процеса на присъединяване на две метални парчета, с помощта на друг метал, който е с по-ниска точка на топене от точката на топене на неблагородните метали, но с по-висока от 450 градуса по Целзий. Спояването може да се извърши с  по два начина – индуктивен и резистивен. Индуктивното спояване използва електрически ток, така че да не се нуждае машината да осъществи контакт с детайла. Резистивното спояване изисква контакт между машината и детайла.
Заваръчни апарати за  ацетилен-кислородно заваряване

Ацетилен-кислородните заваръчни апарати могат да бъдат използвани за заваряване на мед или медни сплави, въпреки че този начин на заваряване може да доведе до по-ниско качество на заварката в някои случаи. Възможно е кислородът да се натрупа в границите на заварката, от което нагревната площ може да стане чуплива.

Заваръчни апарати за волфрам инертен газ (ВИГ) заваряване

Медни парчета с дебелина до 16 мм. може да се заваряват с волфрам инертен газ апарат  за електродъгово заваряване и подходящ метален пълнител със състав, подобен на базовия метал. Аргон защитен газ е най-подходящ за заварки върху метал с дебелина до 1.6 мм, сместа от хелий-аргон е най-добра за по-дебели от 1.6 мм метали.

Заваръчни апарати за метал електродъгово заваряване с инертен газ (МИГ)

Медта може да бъде заварена със заваръчни апарати за метал-електродъгово заваряване с инертен газ с голям ампераж. МИГ заваръчните апарати могат да използват различни видове защитни газове в зависимост от дебелината на медният детайл, който ще бъде заваряван - аргон до 6 мм и хелий-аргон смес за по-дебели детайли. Диаметъра на електродите, подгряващите температури и напрежението също трябва да се увеличат с дебелината на медния детайл, който ще се заварява.

За да разгледате нашите оферти, моля кликнете върху текста ЗАВАРЪЧНИ АПАРАТИ